Presentació del servei de compostatge

Des del Consorci Mediambiental de la Selva, sota el eslògan “FES EL TEU ADOB, FES-TE COMPOSTAIRE”, es va iniciar l’any 2006 la implantació del compostatge casolà a la comarca per fomentar la recollida selectiva de FORM, formant i proporcionant a les famílies el material necessari per fer compost a casa, mitjançant tallers de composatge.

Actualment la campanya es realitza a 16 municipis de la comarca i hi ha permès repartir, a data d’avui, un total de 809 compostadors i s’han adherit a la Xarxa de Compostaires de la Selva 915 famílies.

Els municipis adherits a la campanya “Fes el teu adob, fes-te compostaire” són els següents:

Amer

Riudarenes

Santa Coloma de Farenrs

Anglès

Riudellots de la Selva

Tossa de Mar

Caldes de Malavella

Riells i Viabrea

Vidreres

La Cellerade Ter

Sant Hilari Sacalm

Vilobí d’Onyar

Lloret de Mar

Sant Julià de Llor i Bonmatí

 

Maçanet de la Selva

Sils

 

 

Si vius en algun d’aquests municipis i estàs interessat en rebre informació per adquirir un compostador o donar-te d’alta a la xarxa de compostaires, perquè ja t’autogestiones les teves restes orgàniques, posat en contacte amb nosaltres a la pestanya Fes-te compostaire.

És a partir d’aquesta campanya i de l’experiència adquirida que es va planificar el desenvolupament d’un nou servei de compostatge comunitari, com a resposta a les regulacions normatives, cada vegada més, incideixen en el desenvolupament de la recollida selectiva de la FORM (inici amb la Llei 6/93, reguladora de residus i la llei del cànon), i des de l’any 2010, a partir de la llei amb la Llei 9/2008, és obligat implantar la FORM per a tots els municipis de Catalunya independentment de la seva població. Ja fa més d’un any el servei de compostatge ruaral o cumunitari és una realitat al municipis de:

Fa més d’un any que va implantar el servei de compostatge rural o comunitari  als municipis de:

Brunyola

Sant Feliu de Buixalleu

Massanes

Susqueda

Osor

 

 

Si vols rebre informació sobre el funcionament d’aquest nou servei adreçat a la pestanya Servei de compostatge.