Dubtes més freqüents

Necessito un compostador per fer compostatge?
El compostatge es pot fer sense compostador, sempre s’ha fet així, en piles en el femer. Amb el compostador el que aconseguim és que la barreja estigui més resguardada de la pluja, el sol o el vent i, per tant, mantingui la humitat i la temperatura òptimes, de manera que cal menys dedicació. A més no causa impacte visual i, per això, el pots col•locar a qualsevol racó de l’hort o del jardí.

Puc posar el compostador on vulgui?
El compostador sempre ha d’estar en contacte directe amb la terra per a què els microorganismes entrin en contacte amb les restes orgàniques de l’interior i per a permetre el drenatge de l’aigua sobrant.
Procura que el compostador no rebi massa insolació per evitar haver de regar. Si pots col•locar-lo a l’ombra, millor!


El compostatge produeix males olors?
L’olor que desprenen les restes orgàniques al descomposar-se recorda a la de la terra humida del bosc. Si en algun moment sentiu olor de podrit o d’amoníac vol dir que hi ha alguna cosa que no esteu fent bé, probablement la barreja estigui massa humida, poc ventilada o deficient. Si és així, consulteu el manual del compostatge casolà (enllaç al pdf del manual)

El compostatge comporta l’aparició de mosques o altres animals indesitjables?
Els insectes ajuden a compostar les restes orgàniques, però la seva presència sempre es limita a l’interior del compostador.